AMI Global

mmi-institutet.se > AMI Global

Association Montessori Internationale – AMI

Den internationella montessoriföreningen AMI:s syfte är att vidareutveckla och sprida montessoripedagogiken. AMI säkerställer också att de kurser och utbildningar som deras samarbetspartner erbjuder håller hög kvalitet. Om du går en av våra AMI-kurser eller utbildningar får du ett internationellt diplom. Med det kan du sedan arbeta på montessoriskolor över hela världen.

Grundades av Maria Montessori

AMI grundades år 1929 av Dr Maria Montessori och leddes av hennes son och nära medarbetare Mario Montessori i mer än 50 år. Idag har AMI sitt huvudsäte i Amsterdam och drivs av en internationell styrelse med Mr. Philip O´Brien som ordförande.

Förvaltar Maria Montessoris minne

AMI har en unik roll att värna om historien om Maria Montessori och att upprätthålla den integritet hon lämnade efter sig. AMI förvaltar ett museum, öppna arkiv och böcker skrivna av Maria Montessori. De är översatta till många språk, bland annat svenska.

Förenar och sprider kunskap

AMI arbetar också för att främja de pedagogiska principer och den praktik som Maria Montessori utarbetade efter människans naturliga utveckling från födsel till mognad. De erbjuder till exempel internationella konferenser där verksamma inom montessoripedagogiken kan utbyta erfarenheter och tankar.

Vill förändra samhället och ge barn bättre förutsättningar

AMI försöker hela tiden öka möjligheterna för att barn runt om i världen ska få en likartad chans till en bra start i livet. Bland annat genom Educateurs sans Frontiéres (ESF) som arbetar över för social förändring och barns möjlighet till utveckling genom montessoriprinciperna.

Aid to Life är ett annat av AMI:s initiativ. Det går ut på att informera föräldrar om hur de kan stödja sitt barns utveckling på ett sätt som är lätt att förstå och lätt att tillämpa. Du kan ladda ner broschyrer och filmer på deras webbplats.

Läs mer på AMI:s egen webbplats.